donderdag 15 mei 2014

Vrijdagavond 23 mei: tweede verhalentafel met Patrick Neumann. 50 jaar Vliegveld Hoogeveen

Tijdens de Grootscheepsdag van 12 oktober was de verhalentafel een groot succes. Op 23 mei is de tweede verhalentafel, dit maal met het thema: "50 jaar Vliegveld Hoogeveen".

In 2014 bestaat het Vliegveld Hoogeveen 50 jaar. Op 29 mei Hemelvaartsdag organiseert het Vliegveld dan ook een bijzondere Wings en Wheels, een groots evenement over de luchtvaartgeschiedenis.

Over die 50 jaren valt natuurlijk immens veel te vertellen. Dat gaat gebeuren op vrijdagavond 23 mei in de Centrale Bibliotheek. Net als tijdens de Grootscheepsdag, neemt Patrick Neumann weer plaats achter de verhalentafel en gaat hij weer allerlei mensen interviewen die prachtige verhalen kunnen vertellen over de geschiedenis van het vliegveld.

Deelnemers aan verhalentafel zijn Jan Hulzebos, Geert Smit, Gerrit Boxem en Freek Dijkstra. Jan Hulzebos loopt al 40 jaar rond op het vliegveld als zweefvlieger en als motorvlieger en heeft een eigen vliegtuig (Piper Cub oldtimer).Geert Smit is al ruim 10 jaar actief op het veld en restaureert oude vliegtuigen bij Dutch Nostalgic Wings. Gerrit Boxem is Publicist van verschillende luchtvaartboeken, luchtvaartfotograaf en schrijver voor de Hoogeveense krant. Freek Dijkstra is sinds januari 2013 havenmeester van het vliegveld.

Deze avond wordt georganiseerd door Vliegveld Hoogeveen en Bibliotheek Hoogeveen i.s.m. Historische Kring Hoogeveen.
De Historische Kring vertoont deze avond uniek filmmateriaal en foto's.

Waar en wanneer?
Centrale Bibliotheek, Willemskade 27, 7902 AV Hoogeveen
Vrijdag 23 mei: 20.00 uur

Kaartverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Pet en de Centrale Bibliotheek.
Voorverkoop: € 4,- Aan de zaal: € 5,-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten