vrijdag 9 augustus 2013

Grootscheepsdag op 12 oktober

Grootscheeps is een nieuw project van Bibliotheek Hoogeveen. Tijdens dit project wordt de geschiedenis van de scheepvaart van Hoogeveen onder de aandacht gebracht. De bedoeling is veel informatie te verzamelen. Inmiddels is de website www.grootscheeps.nl gerealiseerd met heel veel foto’s. Ook is voor de groepen 7 en 8 van het basisschool een speciale digitale route voor de iPad ontwikkeld.

Momenteel is de bibliotheek druk bezig met het verzamelen van verhalen over de scheepvaart en de demping van de vaarten. Veel mensen worden geïnterviewd, de eerste resultaten daarvan zijn inmiddels gepubliceerd op de bibliotheekpagina's in de Hoogeveensche Courant.

Op zaterdag 12 oktober is de Grootscheepsdag in de Centrale Bibliotheek van Hoogeveen, van 11.00 tot 17.00 uur. Dit wordt een heel gevarieerde dag met toneel (NiznO), de verhalentafel, tentoonstelling, foto’s, films en nog veel meer.

Uitgebreide informatie over deze dag vindt u binnenkort op www.grootscheeps.nl en op de bibliotheekpagina die op woensdag 18 september in de Hoogeveensche Courant verschijnt.

De Grootscheepsdag vindt plaats in het kader van Gekleurd Grijs, met als doel ouderen meer bij kunst- en cultuurbeoefening te betrekken. Ook na 12 oktober gaat de bibliotheek verder met Grootscheeps en zullen in dit kader nieuwe activiteiten en projecten worden opgezet.
 
Centrale Bibliotheek, Willemskade 27, 7902 AV Hoogeveen
Zaterdag 12 oktober: 11.00-17.00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten