vrijdag 1 juni 2012

Op 7 juni start Grootscheeps

Het is de bedoeling om van juni 2012 tot september 2014 een project voor iedereen van 4- 94 jaar in de gemeente Hoogeveen te organiseren. Thema is erfgoed, specifieker de scheepvaart in Hoogeveen.

Er wordt gebruik wordt gemaakt van de kennis, ervaring, verhalen van iedereen in de Gemeente Hoogeveen en daarbuiten. In het project wordt crowdsourcing gebruikt om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. “Grootscheeps! “ is van iedereen voor iedereen.

Naast een website en gebruik van sociale media wordt “Grootscheeps!” door middel van tentoonstellingen, verhalen, theater, workshops,digitale routes, een festival en projecten, naar de bevolking toe gebracht .

Aanleiding
Hoogeveen was ooit een van de grootste binnenhavens in Nederland en had na Amsterdam en Rotterdam de meeste binnenvaartschippers. In de bloeitijd, midden 19e eeuw telde men hier meer dan 800 schepen. Er waren ooit 13 scheepswerven!

Zie bij de bronnen hoe Wagenmaker Hendrik Boer filmde in 1971 hoe werd begonnen met de demping van de laatste kanalen in het hart van Hoogeveen.

Bibliotheek Hoogeveen is co√∂rdinator cultuureducatie in de Gemeente Hoogeveen. Binnen de cultuureducatie vallen o.a. erfgoed en media-educatie. Als co√∂rdinator heeft zij contacten met alle basisscholen, voortgezet onderwijs en MBO in Hoogeveen. De  bibliotheek  is (in samenwerking met erfgoedspecialisten) erg actief op het gebied van erfgoededucatie en erfgoedprojecten en heeft in de afgelopen jaren complete leerlijn erfgoededucatie ontwikkeld.  Grootscheeps! past hier heel goed in.

Start
Op 7 juni start het project officieel met een (digitale)route voor het basisonderwijs. Uitnodiging (pdf)

www.grootscheeps.nl
Op deze website www.grootscheeps.nl wordt u regelmatig op de hoogte gehouden over nieuwe projecten in het kader van Grootscheeps.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten